Calvin Klein Melegítő Szett Férfi

Magyar- Vizsla

Rövidszőrű magyar vizsla Fajtagazda ország Magyarország Osztályozás Csoport VII. Vizslák Szekció 1. Kontinentális vizslák Típus 1. 1 Kontinentális típusú vizslák Fajtaleírás Osztályozó szervezet FCI Érvényes standard MEOE Kiadás éve 2000 A Wikimédia Commons tartalmaz Rövidszőrű magyar vizsla témájú médiaállományokat. A rövidszőrű magyar vizsla világszerte az egyik legismertebb magyar vadászkutya. Legközelebbi rokona a drótszőrű magyar vizsla. Története [ szerkesztés] Régi magyar vadászkutya, amely több fajta keresztezéséből alakult ki. Már honfoglaló őseink mellett, akik szenvedélyes vadászok voltak, feltűnt egy vadászkutya, amely követte őket a vándorlások során a Kárpát-medencébe. Sárga, esetleg barna színű, néha foltos volt és a vadászat minden mozzanatánál segítségére volt a vadásznak. Ez a mára kihalt kopó volt a mai magyar vizsla őse. Legkorábbi ábrázolása az 1100 és 1120 között készült Codex Albensisben található, de a Képes krónikában is felbukkan a "kajtárkodó kopó" képe. Hunor és Magyar találkozása a csodaszarvassal című képen négy jól felismerhető vizsla látható.

Magyar vizsla kiskutya

magyar vizsla eladó

Kedves, jól szocializálható kutya. Szeret a gazdája közelében lenni, élvezni a simogatást, kényeztetést, ezután pedig jöhet a játék, amire mindig készen áll. Kifejezetten aktív, atletikus fajta, imád mozogni, labdázni, kergetőzni. Állóképessége, munkaszeretete sokakat lenyűgöz. Barátságos és hűséges társ. Vadászatban kötelességtudatos, okos és céltudatos. Ideális környezet A kertes ház ideális számukra. Mivel igen nagy a hely- és mozgásigényük, napi két órát érdemes mindkét fajtát fárasztani, nemcsak fizikálisan, de mentálisan is. Kifejezetten intelligens fajták, ennek ellenére idomításuk legyen következetes és határozott. Ha elnyered figyelmüket, sokáig képesek koncentrálni, ez kutyás sportokra is alkalmassá teszi őket. Aktív életet élő gazda mellé remek választás mindkét típus, nem szeretnek sokáig egy helyben ücsörögni. Nagyon alkalmazkodók, gyermekekkel is jól kijönnek. Rövidszőrű magyar vizsla kölyök. Ápolás Egyik fajta bundája sem igényel különleges ápolást. A rövidszőrű magyar vizsla vedlik, ilyenkor érdemes egy szőrsimító kesztyűvel átfésülni.

Magyar vizsla fajtamentés

A magyar vizsla annyira népszerű, hogy túlnyomórészt kedvtelésből tartják. Házőrzésre alkalmatlan. Kedveli az embereket, hűvösebb napokon pedig nem szeret a szabadban időzni. Ha a harsány követelőzés hatására beengedjük, rövidesen kiderül: a magyar vizsla valójában kanapéspecialista. A szőnyegeket és a fotelokat egyaránt köztes fekvőbútornak tekinti. A végcél egyértelműen a heverő, és ha sikerült elhelyezkednie, gyakran juttatja kifejezésre azt az óhaját, hogy valaki takarja is be. A család zsarnokával szemben minden ellenállás eleve reménytelen. Ha nem érkezik a takaró, morog, és közben csóválja a farkát. Haragja rettenetes: szélsőséges esetben akár tíz percre is megsértődhet. Nem csoda, hogy senki nem mer szembeszállni vele.

A fajtatiszta tenyésztés sikerének alapja a széleskörű genetikai bázis, mely érték mérése kis csoportokra nem bontható. Felelősséggel csak nagy egyesületben lehet értékeinket megóvni és fejleszteni. A rövid szőrű magyar vizsla fajta gazdájának lenni komoly szakmai és társadalmi erőt feltételez. Nemzeti kincsünk jó hírét, anyaországi produktumát, tenyésztési eredményeink aktualitásait ismertté kell tenni az egész világon úgy, hogy a magyar vizsla homogenitása egyformán elfogadottá váljon tengeren innen és túl. Közös erővel dolgozzunk azon, hogy a magyar vizsla kiváló vadászkutya és nélkülözhetetlen társállat maradjon az emberiség történetében. Az egyetemes magyar kutyázás megszületése óta az első önálló rövid szőrű magyar vizsla fajtát gondozó egyesület, melynek zászlaja alá csaknem az ország összes hivatalos tenyésztői és tartói regisztrálták magukat. Égisze alatt működött Magyar Vizsla Klub – mint társadalmi előd – adta a tagságot a mára önálló jogi státusszal rendelkező Közhasznú Egyesületnek.

Magyar vizsla club

magyar vizsla rajz

A magyar vizsla jelleme – Magyar Vizsla Klub Egyesület | MVKE

  • Magyar vizsla angolul
  • Magyar vizsla klub
  • 12 bizonyíték arra, hogy a ma­gyar vizsla több, mint kutya!
  • Rövidszőrű magyar vizsla – Wikipédia
  • Bársony attila várok ha kell facebook

Elsők között váltak tagjainkká a legnevesebb vizslás szakemberek, a nemzetközileg elismert küllem és munka bírók, a Föld legtávolabbi szegletében is elismerté vált tenyésztőink és a hazai és nemzetközi megmérettetéseken győztes kutyavezetőink. Alig váltunk "nagykorúvá" és már 47 tenyészálIomás jött hozzánk, ami önmagában is meggyőző erőt jelent a rövid szőrű magyar vizsla fajtatiszta tenyésztését illetően. Nemzeti kincsünk jó hírét, anyaországi produktumát, tenyésztési eredményeink aktualitásait ismerté kell tenni az egész világon úgy, hogy a magyar vizsla homogenitása egyformán elfogadottá váljon tengeren innen és túl. Kedves magyar vizslások! Örömmel tudatjuk veletek, hogy hosszú, türelmes munka eredményeként a Magyar Vizsla Klub Egyesület megkapta az ETSZ-t (Elismert Tenyésztő Szervezet) a rövidszőrű magyar vizsla fajtára. Ezúton is szeretnénk megköszönni MINDENKINEK, aki segítségünkre volt, hogy ezt elérjük. Glavatity Gábor MVKE elnöke és az elnökség Kedves Klubtagjaink és Vizslás Barátaink!